Kínából szeretettel

Wuhan a Jangce és a Han folyó találkozásánál található. Hatalmas ipari város, magyarországnyi lakossággal, városnyi egyetemi kampuszokkal és jelenleg még két üveg pálinkával...
Nagyobb térképre váltás

Friss topikok

  • rszarvas: Kíváncsi vagyok hánymilliós lélekszám alatt tekintik a kínaiak vidékinek egy települést. :-) Ahogy... (2012.04.11. 16:59) Látogatás egy vidéki iskolában
  • A wuhani ember: @er-lang: sertésnek a combja lehetett, mert elég szép színhús... (2012.03.28. 03:01) Magyar konyha Wuhanban 2: Sertésjava kisasszony módra
  • A wuhani ember: A híradóban bemondták állítólag ezt a mangán dolgot. Nekem meg a kínai tanárom mondta. (2012.03.11. 06:46) Konyhabútor
  • rszarvas: Mi van, tevém? Megfagytál? :-)))) (2012.02.19. 17:34) Mindenféle
  • rszarvas: Azt hiszem, a pékséges fotókra elég sokat fog csorogni a nyálad még idén... :-) Sebaj, ha hazajöss... (2012.01.19. 00:23) Turista voltam Budapesten

Wuhani gulyás

2011.11.20. 03:55 A wuhani ember

 Még múlt héten nagy örömmel fedeztem fel, hogy egy helyi olasz étteremben gulyást is árulnak, ráadásul leves formájában, ahogy azt kell. Na rendeltem is, sőt meghívtam az önkéntes kínai nyelvtanáromat, hogy csatlakozzon. El kell mondani, hogy még soha nem ettem minesztróneízú gulyást, és ha tehettem ezután is el fogom kerülni. Hogy korrigáljam a rossz első benyomásokat, megígértem, hogy majd én készítek igazi gulyást. Ezt tegnap be is hajtották rajtam. Íme a wuhani gulyás története képekben.

A zöldségek és a paprika (szecsuáni). (Petrezselyem nem volt.)

Az élet apró örömei. Gondoltam megosztom ezeket a képeket is. Én nagyon élveztem, ahogy formálódik a szemeim előtt a gulyás. A hagyma amúgy póréhagyma volt, a hús pedig: 2 rész marha, egy rész disznó.

És a végtermék: gulyás kétszer. Miután éhes voltam a bagett nem bírta ki, hogy elkészüljön a gulyás...

Gulyás és a pálcika. Működött. A levét nem tudom hogy ették meg, de eltűnt. Volt, aki kétszer is evett. Én háromszor. A gulyás kicsit csípős lett, ezért a gyerek csak sört ivott...

Volt segítség. A húst én vágtam.

És a tetthely: egy magánovi.

Címkék: gulyás pálcika wuhan

4 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://kinabolszeretettel.blog.hu/api/trackback/id/tr363397337

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

rszarvas · http://rszarvas.blog.hu 2011.11.23. 16:51:25

Hinnye!
Igazi gasztroblog téma. :-) Pirospaprika nincs arrafelé? Ha nincs, küldök karácsonyra pár adag igazi magyaros gulyásravló fűszert. :-) A krumplit ki pucolta? Vigyázz, itthon nehogy megtudják, mi mindenre vagy képes, mert még be leszel állítva a konyhába. :-))) Mi legalábbis Bélával, aki Dani, erre pályázunk.
Már kezdenek hiányozni a madaras feladványok is, pláne mert itt Pátyon már alig mutatják meg magukat.
Mit keresel amúgy egy magánoviban? Szakot váltottál? :-)

Moszó 2011.11.24. 12:52:35

Ha egyszer eljöttök hozzám Ricsivel és Bélával, aki Dani, akkor csinálhatnánk egy ilyet bográcsban, és persze szürkemarhából.

Desireé 2011.11.25. 22:23:29

Erről az oldaladról még nem ismerlek. Nem is tudtam, hogy főzni is tudsz...:)

A wuhani ember 2011.11.27. 02:37:58

@rszarvas: A kínai tanárom főállásban magánovit menedzsel. Ő vagdossa, amúgy a ződséget.
A krumplit is a helyi munkaerő intézte, én csak a sót szórtam, a fakanalat forgattam és fényképeztem. Na jó, a hagymát és a húst én vágtam, de csak a disznóhúst, mert a marhát kockázva vettük...

@Moszó: Ami késik, nem múlik.

@Desirée: :)
süti beállítások módosítása