A mai bejegyzés kulináris élménybeszámoló lesz. Igazából nem is igazán történt semmi különleges. Pereg a meló... és a telóm is elromlott. Különben is amióta megvan a "konyhám" azzal játszok, és csak vásárolni járok. A hasam háziasított. :)
Na szóval. A szokásos: gulyás, pörkölt, brassói, paprikás krumpli után bevállaltam valami újat: sertésjava kisasszony módra.
Az alapanyagok:
Lehet kapni rettentően finom füstölt szalonnát. Íze, mint az otthoninak. Olaj helyett annak a zsírját használtam. Vöröshagymát meg nem találtam eddig.
140 °C-on rotyog...
Minden egyben. Még mindig 140. És még mindig rotyog. Ekkor csúszott le az első aperitif... ;)
Készül a köret...
A bort a Nagy Fal borászat szolgáltatta. Mondjuk ez már előző este levetette dugóját.
Na hát nem gyönyörű? Íme a Sertésjava kisasszony módra. Már csak a kisasszony java sertés módra hiányzik (az asztalról :).