Kínából szeretettel

Wuhan a Jangce és a Han folyó találkozásánál található. Hatalmas ipari város, magyarországnyi lakossággal, városnyi egyetemi kampuszokkal és jelenleg még két üveg pálinkával...
Nagyobb térképre váltás

Friss topikok

  • rszarvas: Kíváncsi vagyok hánymilliós lélekszám alatt tekintik a kínaiak vidékinek egy települést. :-) Ahogy... (2012.04.11. 16:59) Látogatás egy vidéki iskolában
  • A wuhani ember: @er-lang: sertésnek a combja lehetett, mert elég szép színhús... (2012.03.28. 03:01) Magyar konyha Wuhanban 2: Sertésjava kisasszony módra
  • A wuhani ember: A híradóban bemondták állítólag ezt a mangán dolgot. Nekem meg a kínai tanárom mondta. (2012.03.11. 06:46) Konyhabútor
  • rszarvas: Mi van, tevém? Megfagytál? :-)))) (2012.02.19. 17:34) Mindenféle
  • rszarvas: Azt hiszem, a pékséges fotókra elég sokat fog csorogni a nyálad még idén... :-) Sebaj, ha hazajöss... (2012.01.19. 00:23) Turista voltam Budapesten

Magyar konyha Wuhanban 2: Sertésjava kisasszony módra

2012.03.11. 06:19 A wuhani ember

 A mai bejegyzés kulináris élménybeszámoló lesz. Igazából nem is igazán történt semmi különleges. Pereg a meló... és a telóm is elromlott. Különben is amióta megvan a "konyhám" azzal játszok, és csak vásárolni járok. A hasam háziasított. :) 

Na szóval. A szokásos: gulyás, pörkölt, brassói, paprikás krumpli után bevállaltam valami újat: sertésjava kisasszony módra.

Az alapanyagok:

Lehet kapni rettentően finom füstölt szalonnát. Íze, mint az otthoninak. Olaj helyett annak a zsírját használtam. Vöröshagymát meg nem találtam eddig.


140 °C-on rotyog...

Minden egyben. Még mindig 140. És még mindig rotyog. Ekkor csúszott le az első aperitif... ;)

Készül a köret...

A bort a Nagy Fal borászat szolgáltatta. Mondjuk ez már előző este levetette dugóját.

Na hát nem gyönyörű? Íme a Sertésjava kisasszony módra. Már csak a kisasszony java sertés módra hiányzik (az asztalról :).

Címkék: konyhám

3 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://kinabolszeretettel.blog.hu/api/trackback/id/tr604308767

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

rszarvas · http://rszarvas.blog.hu 2012.03.11. 22:43:14

Hinnye! Ehune!

Olybá tűnik, ha hazajössz, kénytelen leszel nekünk megfőzni ezt a kisasszonyt Szabi-módra. :-) Én meg lettem győzve, és most éjfél előtt nem sokkal alaposan meg is éheztem a látványtól. :-)
Most már elárulhatom anyudnak, hogy tudsz krumlit pucolni? Valmi azt súja, most rendesen lebuktál.... :-D

er-lang 2012.03.24. 20:50:19

..gratulálok.Ne felejtsd a receptet, itthon sem úszod meg főzés nélkül.Milyen húsból készült?

A wuhani ember 2012.03.28. 03:01:36

@er-lang: sertésnek a combja lehetett, mert elég szép színhús...
süti beállítások módosítása