Kínából szeretettel

Wuhan a Jangce és a Han folyó találkozásánál található. Hatalmas ipari város, magyarországnyi lakossággal, városnyi egyetemi kampuszokkal és jelenleg még két üveg pálinkával...
Nagyobb térképre váltás

Friss topikok

  • rszarvas: Kíváncsi vagyok hánymilliós lélekszám alatt tekintik a kínaiak vidékinek egy települést. :-) Ahogy... (2012.04.11. 16:59) Látogatás egy vidéki iskolában
  • A wuhani ember: @er-lang: sertésnek a combja lehetett, mert elég szép színhús... (2012.03.28. 03:01) Magyar konyha Wuhanban 2: Sertésjava kisasszony módra
  • A wuhani ember: A híradóban bemondták állítólag ezt a mangán dolgot. Nekem meg a kínai tanárom mondta. (2012.03.11. 06:46) Konyhabútor
  • rszarvas: Mi van, tevém? Megfagytál? :-)))) (2012.02.19. 17:34) Mindenféle
  • rszarvas: Azt hiszem, a pékséges fotókra elég sokat fog csorogni a nyálad még idén... :-) Sebaj, ha hazajöss... (2012.01.19. 00:23) Turista voltam Budapesten

Konyhabútor

2012.02.25. 02:32 A wuhani ember

Feladtam az ellenállást, és elhatároztam, hogy berendezem a konyhámat. Hosszas stilisztikai fontolgatások után, kiválasztottam a megfelelő elemeket és hazahoztam. Egy szatyorban elfért...

A konyhabútor! A szatyor nem látható a képen...

És a konyha. A matricát örököltem. A dobozban volt az indukciós rezsó, ami imádja, ha káromkodok. Illetve a wok is a dobozban volt, ami meg unalmában rozsdásodik...

És ha már táplálék, akkor legyen szó szellemi táplálékról is. D9-es oktatási épület a HUST-on; van perspektíva.

És végül néhány pislantás csak úgy:

Mindenki ott segít, ahol tud. (Ez egy gyors étkezde.)

Kínai horoszkóp.

Címkék: wuhan konyhám wuhani pillanatok

5 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://kinabolszeretettel.blog.hu/api/trackback/id/tr584197657

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

rszarvas · http://rszarvas.blog.hu 2012.02.26. 01:54:42

Kíváncsi vagyok a főzőlapavató menüre és annak receptjére is. :-) Szerintem a wok nem rozsdásodna ennyire, ha nem unatkozna. :-)) Küldjek paprikát?

rszarvas · http://rszarvas.blog.hu 2012.02.26. 01:56:05

Amúgy jól látom a fényekből, hogy beköszöntött a tavasz, és 15 fok fölött van a kinti hőmérséklet?

A wuhani ember 2012.02.26. 02:28:15

Akkor sütött a nap, de már egy hete esik, sőt tegnap este még havas eső is volt. Késik a tavasz...

Kikérem magamnak lefőzőlapozni a "konyhabútort" :D
Az avató menü pörkölt volt, de már készült ott hasábburi is. Sőt már wokban főztem krumplit is mert, még nem volt fazék...

De már csináltam brassóit is, ami kakukkfűvel fűszerezve elég sajátos lett, de finom.

Ami a rozsdát illeti kérdezgettem, hogy én lettem átverve vagy ez így normális. Erre azt mondták, hogy el lehet mosni, illetve, hogy a kínai ember úgy tartja, hogy ez jó a szervezetnek. Végülis vasoxid, a patikában drágább...
Amúgy, ha már nyomelem: a fazékról meg kiderült, hogy gyári hibás és 4x több mangánt tartalmaz a szokottnál. Már csak a cink és a réz bevitelt kéne megoldani és nem kéne Béres csepp... :)

rszarvas · http://rszarvas.blog.hu 2012.02.29. 13:30:18

@A wuhani ember: Az azért érdekelne, hogy jöttél rá, hogy 4× töb benne a mangán, mint a megszokott? Csak nem mintát vettél belőle, és bevitted a laborba? :-) Ha igen, ez már szakmai ártalom. :-) Egyáltalán mit keres mangán az acélban? Roppant gyanús.

A wuhani ember 2012.03.11. 06:46:07

A híradóban bemondták állítólag ezt a mangán dolgot. Nekem meg a kínai tanárom mondta.
süti beállítások módosítása